Kammerherreløkka AS

Hotell, næringsbygg og parkeringskjeller

Område

Porsgrunn sentrum

areal

6 000 m2

Status

Under planlegging

Planlagt byggestart

2016

Last ned prospekt
Les hele pressemeldingen
R8 Property og Rom Eiendom i felleskap eier hotellet og næringsbygget som skal utvikles. De to selskapene har sammen etablert et joint venture-selskap, Kammerherreløkka AS, der de hver eier 50 prosent av aksjene.

Om prosjektet

Hotellet og næringsbygget vil ligge strategisk plassert i Porsgrunn sentrum med kun 1 minutt gåavstand til buss- og jernbanestasjon. Hotellgjester og leietakere av næringsbygget har samtidig enkel adgang til bibliotek, kino, parkanlegg, dagligvare, cafeer, restauranter m.m. Regjerningens satsing på samferdsel i Telemark og Vestfold, er i ferd med å gjøre Porsgrunn til Østlandets viktigste knutepunkt. Kammerherreløkka AS vil være en viktig del i utviklingen av området rundt kollektivknutepunktet i Porsgrunn sentrum.

Det er satt høye miljøambisjoner, med et sterkt fokus på energieffektivitet til begge byggene. Næringsbygget skal bli et tidsriktig- og moderne kontorbygg over 4 etasjer. Bygget vil få en grønn lunge på taket som er en del av programmet «Fremtidens byer». Grønne lunger/tak er viktig for å bedre overvannshåndteringen i byer som fortettes. I tillegg bidrar grønne tak til bedre binding av Co2 og støv. Næringsbygget skal bli et av områdets fremste lavenergibygg og arkitekter jobber knallhardt for å møte de strenge kravene som stilles til energiklasse A. Bygget skal BREEAM-sertifiseres med ambisjon om BREEAM-Nor klassifisering Excellent. Hotellet skal tilfredsstille energiklasse B.

Fasadeuttrykket til begge byggene tar hensyn til nabobebyggelse, samtidig som de får en klar egenidentitet. Hotellet skal romme 135 værelser, fordelt over 8 etasjer. Restaurant, konferansesal, egen parkeringskjeller samt en grønn lunge, blir en del av hotellets fasiliteter.

Næringsbygget vil være nærmeste nabo til Kammerherreløkka Hotell og vil således kunne tilrettelegge for større konferanser og/eller overnatting for tilreisende.

Fakta om hotellet

Adresse:
Kammerherreløkka
By:
Porsgrunn
Tomteareal:
4 587 kvm
Arkitekt:
Lund Hagem

Miljøprofil hotellet

 • Energiklasse: B
 • Kildesortering
 • Ladestasjoner for elbiler
 • Nærhet til offentlig kommunikasjon

Fakta om næringsbygget

Adresse:
Kammerherreløkka
By:
Porsgrunn
Tomteareal:
600 kvm
Største leietaker:
ukjent
Arkitekt:
Lund Hagem

Miljøprofil næringsbygget

 • Energiklasse: A
 • BREEAM sertifisering
 • Grønn lunge på taket
 • Kildesortering
 • Sykkelparkering
 • Nærhet til offentlig kommunikasjon
 • Ladestasjoner for elbiler

Transport og kommunikasjon

Eiendommen ligger sentralt i Porsgrunn sentrum med 1 minutt gåavstand til buss- og togstasjon. Avkjøring til E-18 er få minutter unna. Reisetid med tog til Tønsberg vil i rushtiden ta 1 time og 13 minutter. Reisetiden vil bli betydelig kortet ned når utbyggingen av Vestfoldbanen er ferdig i 2018. Det tar 40 minutter å kjøre til Torp Flyplass hvor det går avganger til de fleste store byer i Norge.

KontaktHold meg oppdatert i om næringslokaler

Tilbake til prosjekter