Powerhouse Telemark

Dokkvegen 12

Område

Porsgrunn Næringspark

areal

6 000 m2

Status

Mulighetsstudie

Planlagt byggestart

Q1 2017

Powerhouse Telemark blir et signalbygg som vil sette Telemark på kartet. Det blir Norges andre nybygde powerhouse, og Porsgrunn vil med dette få et miljøbygg i verdensklasse.

Om prosjektet

Powerhouse er et samarbeid mellom Entra Eiendom, entreprenørselskapet Skanska, rådgivingsselskapet Asplan Viak, aluminiumsselskapene Sapa og Hydro, miljøstiftelsen Zero og arkitektkontoret Snøhetta. Powerhouse defineres som bygg som genererer mer energi enn det bruker over livsløpet, samtidig som det setter ny standard for komfort og funksjoner. Bygget er tegnet etter prinsippet form følger miljø, og Powerhouse Telemark kommer til å ta med seg kvalitetene som Telemark representerer, inn i bygningskroppen.

For å møte fremtiden på en bærekraftig måte, må plusshus være en del av løsningen. Bygget ligger nærmere kommende energikrav for 2030 enn for 2020, og det vil være et bærekraftig prosjekt som viser vei inn i framtiden.

Powerhouse Telemark blir et fleksibelt og tiltalende næringsbygg som er tegnet i 11 etasjer med utsiktspost og tiltalende takterrasse. Form og uttrykk blir moderne, og tilrettelegger for motiverte leietakere som vil være med inn i fremtidens bygg. Leietakere vil oppleve å ha tilgang til flotte fasiliteter som foajé, treningsrom, dusj/garderobe, kantine og en svært eksklusiv takterrasse.

Powerhouse Telemark ligger sentralt plassert ved foten av Frednesbroen på Dokkvegen. Det vil bli meget synlig for biltrafikk fra E-18 mot Grenland og Porsgrunn samt for alle som tar seg opp eleven mot Telemarkskanalen.

Fakta om prosjektet:

Adresse: Dokkvegen 12

By: Porsgrunn

Tomteareal: 2 255 kvm

Største leietaker: R8

Arkitekt: Snøhetta

Miljøprofil

  • Energiklasse: A Powerhouse
  • BREEAM-Nor sertifisert
  • Kildesortering
  • Sykkelparkering
  • Ladestasjoner for elbiler
  • Nærhet til offentlig kommunikasjon

Transport og kommunikasjon

Eiendommen ligger sentralt plassert i forhold til offentlig kommunikasjon med bare et par minutters gange til bussholdeplass. Reisetid med tog til Tønsberg vil i rushtiden ta 1 time og 13 minutter. Reisetiden vil bli betydelig kortet ned når utbyggingen av Vestfoldbanen er ferdig i 2018.

Det tar 40 minutter å kjøre til Torp Flyplass hvor det går avganger til de fleste store byer i Norge.

KontaktHold meg oppdatert i om næringslokaler

Tilbake til prosjekter